Kurser

Återkom för mer information om kursstarter.

Valpkurs
För valpar upp till 6 månader. Vi jobbar med kontaktövningar, grunderna i inkallning, följsamhet, koppelträning, passivitet, byteshandel, grunderna för ett "låt bli", positivt avbryt m.m. Även teori med en introduktion till hundspråk och valpens utveckling. Den här kursen är för dig som har en valp och inte har gått kurs tidigare.

Vardagslydnadskurs
För hundar över 6 månader. Vi jobbar på kontakt och följsamhet, koppelträning, passivitet, positivt avbryt, sitt/ligg/stå, passivitet, hundmöten m.m. Teoritiskt blir det en introduktion till hundspråk, belöningsteknik och stress hos hund. Den här kursen är för dig som har en hund över 6 månader och som inte har gått kurs tidigare.

Klickerkurs
Känner du för att börja klickerträna? Den här kursen är för dig som är nybörjare. Klickerträning används sedan länge världen över på zoo för att exempelvis träna delfiner och späckhuggare. Inom hundvärlden är det förhållandevis nytt. Klickerträning är en metod grundad på positiv förstärkning och är en operant inlärningsmetod. Forskning har visat att alla varelser med större sannolikhet kommer att lära sig och upprepa saker som resulterar i konsekvener som de vill ha och tycker om. Man fokuserar på saker som hunden gör rätt istället för att ständigt gå omkring och korrigera sådant man tycker att hunden gör fel. Detta förhållningssätt gör både vardag och träning betydligt roligare för alla parter, plus att inlärning sker snabbare och sitter bättre hos djuret på detta sätt.
Vi går igenom klickerträningens principer, hur man sätter kriterier, förstärkningsfrekvens och förstärkningskvalitet, shaping/capturing/luring, stimuluskontroll och targets.

Cykelkurs
Cykla tillsammans med din hund! Detta är kul motion för er tillsammans. Målet med kursen är att ni ska få grunderna för att kunna cykla med er hund. Steg för steg vänjer vi hundarna vid att röra sig kring och med cykeln. Utrustning som krävs för deltagande är såklart en cykel och till hunden krävs en sele och ett vanligt koppel, ej flexikoppel.

Privatträning
Känner du inte för att träna i grupp eller har svårt att binda upp dig på kurstider, så kan privatträning vara ett alternativ. Du kan då också i stor grad själv styra innehållet.
Jag gör EJ problemhundsutredningar.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0