Träningsmetod

Anser du att din hund ska jobba för dig bara för att du säger åt den, så kanske Pälsklingars träningssätt inte är för dig. Tycker du däremot att en hund ska jobba med dig har du kommit rätt. Redan 1956 skrev Gustav Laneryd: "...de gängse metoderna går ut på att framprovocera fel, för att sedan medelst ett rapp rätta till dessa. Det skapar mindervärdighetskänsla hos hunden och får den visserligen att bli er lydige slav, men aldrig er vän och medarbetare."

På Pälsklingar jobbar vi med positiv förstärkning av önskvärda beteenden och att ignorera/avleda icke önskvärda beteenden utan att använda oss av en massa obehag. Hundar är smarta och vi jobbar för att skapa hundar som tänker själva och vågar prova sig fram för att se vad som lönar sig. Alltså arbetar vi mycket med egeninitiativ. Detta är mycket effektivt och värdefullt för den som vill kunna göra avancerade tricks med sin hund för exempelvis freestylerutiner, men det funkar lika bra för till exempel lydnadsplanen. Framförallt ger det glada hundar som inte är rädda för att bli utsatta för otrevligheter från dig som ägare och hundar som blir härligt trötta i huvudet av att faktiskt få använda de små grå!

Vi fokuserar på det vi kan se och slänger oss inte med luddiga begrepp som "du måste förbättra ditt ledarskap" eller annat som egentligen inte är till någon som helst hjälp för dig som hundägare.

Känns det fortfarande intressant när du har läst så här långt, så välkommen att kika runt om det finns någon intressant kurs eller övrigt som passar!

Vi har också en YouTube-kanal där det går att se lite av vad vi pysslar med på fritiden: Loke's channel
Ni kan också läsa mer om mig här: Om mig

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0