Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Kolonilott


Comments
Petra

Kul!
Jag har inget tips för att slippa skadedjur, vi lät dom komma, men det var bara sniglarna som gav oss problem. För dom kan man tänka på att göra det svårare för dom, inte ge dom några gratis-bon som tidningapapper, sågapånshögar eller upp och ner-vända burkar. I år kommer vi också vara bättre på att skydda växterna som sniglarna är värst mot och ge dom en kickstart i minidrivhus av petflaskor, funkar väldigt bra på bl.a. sallad. Överväger också nät på squash och jordgubbar.
Sen får man se till att döda dom helt enkelt. Så många som möjligt och fort. Mest taktiskt är dom större som överlever vintern, de är befruktade.

Jag måste säga att de där morötterna har väldigt fin form! Våra harlequin-morötter blev bara knölar, för lerig jord helt enkelt, det kanske går att hjälpa dom lite genom att blanda ut med sand.

Svar: Visst var det vi som pratade om den där curryblandningen som någon hade tipsat om? Jag minns att sniglarna var största gisslet också, men det var även några andra småkryp som gick på salladen och så bland annat. Inte nödvändigtvis så att det faktiskt var skadeinsekter faktiskt. Något jag nog ska göra den här gången om det blir odlingslott är att ha sådan där markväv en under pallkragarna och begränsa lite ogrästillväxt och sådant, blev jättemycket sådant sist och jag är INTE duktig på ogräsrensning eftersom det är TRÅKIGT! ;P
Lina Lyckelin

Den 2013-02-20 klockan 03:06:49
URL: http://petrakarin.wordpress.com
Erica

Men herregud så svårt det är att kommentera din blogg,, har försökt i flera minuter! Tycker det ser jättemysigt ut med kolonilott och odla själv men kan inte bidra med några tips eftersom jag inte kan hålla liv i maskroser ens ;)

Svar: Vad det än är för fel som försvårar kommenterandet, så måste det vara blogg.se:s. ;)
Lina Lyckelin

Den 2013-02-20 klockan 22:47:59
URL: http://www.senapshund.se
sally sventorp

sv: Ja det är ju också en av de bra sakerna med den för då känns det mer "säkert" att ingen riktigt fattar att det är en kameraväska, den jag hade innan stod det mer stor text CANON på haha.. supernöjd med denna för man kan ha den som en väska man tar med på stan med plånbok i istället för att ha 2 väskor :)

kram

Den 2013-02-20 klockan 23:09:09
URL: http://sallysventorp.blogg.se/
Petra

Ja det var vi som pratade om curryn :P jag provade faktiskt aldrig det förra året men funderar på att göra det i år.
Vi odlar direkt i jorden utan pallkragar, försöker göra hyfsade bäddar utan. Då blir det alldeles för bökigt med väv och sånt överallt, särskilt som vi har rätt så stor yta. Det var skitjobbigt med all ogräs, vår lott hade legat i träda innan så det växte som bara fan. I år lär det dock bli lite bättre eftersom vi grävt upp den och fått en vinter emellan, men ogräspill får vi oavsett ;) vissa grödor klarar ju att konkurrera med ogräset, hos tex potatisen och bönorna rensade inte vi efter dom kommit upp lite.

Svar: Jag gissar att lotterna vi ska titta på inte har tagits om hand på ett bra tag. =P Likadant var det med förra lotten, var en evig kamp att få till någon vettig jord, allt var bara stora, STENhårda lerklumpar, typ. Men på det här nya området ska det finnas jordfräsar och grejjer att låna, vilket lär underlätta sådant arbete. Förra stället hade inget mer än gräsklippare att låna ut. Pallkragar är lite begränsande egentligen, men ser snyggt ut, det är därför jag gillar det. ;P
Lina Lyckelin

Den 2013-02-22 klockan 19:14:07
URL: http://petrakarin.wordpress.comNamn :
Spara uppgifter?

Mail :

URL :

KOMMENTAR :RSS 2.0